//fitzpet.ro/wp-content/uploads/2017/08/12.jpg

Tunderea blanitei cainelui

Tunderea blanii cainelui face parte din procesul de ingrijire al acestuia, astfel incat incalcirea blanii sa nu mai fie o problema pentru acesta.
Tunderea blanii este indicata sa se faca pe tot parcursul anului (nu doar vara), fiind cunoscut ca blanita incalcita mentine caldura in exces dar si umiditatea cauzand astfel iritatii, roseata a pielii si de asemenea aceasta va avea un miros neplacut.
In general, vizita la salon pentru toaletare, ar trebui sa se faca la fiecare 6-9 saptamani.
Cainilor nu trebuie indepartata toata blana, deoarece blana are un rol extrem de important in tinerea razelor soarelui la distanta, evitand astfel riscul aparitiei arsurilor provocate de razele soarelui sau a diverselor iritatii ale pielii.
Daca va doriti un caine ingrijit, sanatos dar si fericit, atunci vizita la salonul de cosmetica canina trebuie facuta periodic.
Recomandarea specialistilor este ca blana animalului sa fie tunsa pe tot parcursul anului, iar majoritatea cainilor au nevoie de o tunsoare la fiecare 5-10 saptamani.
Tunsoarea ajuta la eliminarea anumitor corpuri straine cum ar fi : scaietii, betisoarele, spicurile etc.
De asemenea, trebuie retinut faptul ca acestia nu respira prin porii pielii, asa cum se intampla in cazul oamenilor, racorierea lor facandu-se atunci cand scot limba.
Dupa tunsoarea acestuia, catelusul va prezenta semne de binedispure, asta datorita faptului ca acesta se va simti mult mai usurat dar si cu senzatie de racorire.

Contact





Page generated in 1,376 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
ro_RORomanian
ro_RORomanian